Om Rum och Flora

Rum och Flora

Rum och Flora startades 2020 och är ett varumärke som brinner för det lokaltillverkade och småskaliga. Rum och Flora vill locka fram din egen kreativitet och låta din egen stil få ta plats. Rum och Flora skapar produkter främst inom området inredning och utemiljö med stort fokus på att produkten kan användas på olika sätt. Blickfång är Rum och Floras första produkt - tillverkad i Höga Kusten. 

Vem finns bakom Rum och Flora?

Rum och Flora är jag – Jessica Persson. Jag bor i vackra Höga Kusten i ett litet radhus tillsammans med min man och två barn. Ett torp har vi också där det alltid känns som att solen skiner!

Jag är socionom i grunden och har under många år jobbat med att stötta barn, föräldrar, ungdomar och ensamkommande på olika sätt. Jag har bland annat varit fältarbetare och föreståndare över flera boenden för ensamkommande flyktingbarn. Jag tar gärna fighten när det kommer till barns- och kvinnors rättigheter och kan ryta ifrån ibland.

Jag har alltid känt att det bubblar något kreativt inom mig. Men har inte riktigt vetat hur det ska få ta plats och på vilket sätt. Från början har det tagit sig i uttryck genom min inredning och kärleken till loppis. Älskar skattjakten och känslan ett föremål med en historia kan ge mig. Kan bli löjligt glad över att hitta en rolig karaff eller kanske ett udda fat.

För något år sedan bestämde jag mig för att det kreativa skulle få ta en större och tydligare plats i mitt liv. Jag utbildade mig till florist och jobbade ett tag i en blombutik. Tycker om hur blommor kan skapa känslor och ge så olika uttryck. Från en lugn sorgbukett till ett sprakande fyrverkeri till en fest.

När chansen kom att få vara en av deltagarna i eXpression design kändes det så självklart samtidigt som jag verkligen var ute på okänd mark. Tanken med programmet är att lokala kreatörer ska ta fram en egen produkt tillsammans med en lokal tillverkare. Att sammanföra de olika professionerna och skapa kontaktytor dem emellan. Under resans gång har vi till exempel fått kunskap kring designprocessen, marknadsföring och försäljning. Att få designa och ta fram en lokalproducerad produkt – så roligt, svårt och utvecklande! Genom programmet så föddes min första produkt Blickfång. 

På mitt instagramkonto Rum och Flora får du följa mig genom loppisfynd, buketter, arrangemang och produktutveckling. Jag blir så glad om just du vill hänga med där! Undrar du över något så är det bara att du skickar ett mail till [email protected] eller skicka mig ett meddelande på Instagram.  

Om Blickfång

Blickfång är skapad:

För ljuset under våra mörkaste kvällar.

För krukväxten du haft sen stickling.

För din första dahlia från din rabatt.

För det sprakande arrangemanget att överraska med.

För det lugna eller det livfulla.

För ditt hem och din kreativitet!